|
Author |
Message |
Xylar
Joined: Fri Aug 23, 2013 8:56 pm Posts: 939 Location: Poland
|
Re: Informacje o grze
Kinda dejavu. Nie ma co promować póki jest taki model. próby już zdaje się były skoro jakoś każdy tu dotarł (zdaje mi się że kiedyś gdzieś w Necie widziałem banner Panzara, choć nie to mnie tu przywiodło). Potwierdzone info skąd, jeśli można? Bo wiesz, nie tylko ja mam takie wrażenie, że dzieje się wręcz przeciwnie. "EU server niech sobie jest, a jak umrze to tam whooy". Ktoś ostatnio pisał że kiedyś to był cały 'team' CMów EU, później już sama QB jednak jeszcze był jakiś wkład (który mi osobiście całkiem myślę odpowiadał) czyt. live streamy etc, teraz sam WW. Ostatnio patrzyłem sobie na grupę Panzar Studio na forum (i aktywność jej członków) i takim smutkiem powiało, a na myśl obraz po wybuchu bomby atomowej. PS. Wiesz mam kumpla który stworzył komunikator z którego później połowa wydziału korzystała. Tylko on skończył studia i zajął się bardziej ambitnymi rzeczami a to porzucił więc jak zaczęły się pojawiać krzaki to ludzie od tego odeszli Takie ot porównanie, bo stworzyć grę na 2k osób to. no cóż. (-skoro można przecież podbić rynek)
|
Fri Jul 24, 2015 12:21 pm |
|
|
-Prof3ssoR-
|
Pomyśl kto jest jedynym pewnym źródłem na Eu i sam sobie odpowiedz
|
Fri Jul 24, 2015 12:28 pm |
|
|
Xylar
|
Jak dla mnie pewnym źródłem to nikt nie jest, zwłaszcza biorąc pod uwagę mój pogląd na stosunek nacji rosyjskiej do Zachodu okay, whatever.
|
Fri Jul 24, 2015 12:34 pm |
|
|
QQRYQ
|
Jak dla mnie to oni nie mają szans zawojować ''kitajskiego'' rynku. Dla nich to europejska gra, inny klimat, tak samo jak niewielu Europejczyków znajdziesz w azjatyckich produkcjach. Tak samo jak ilu jest amerykanów na serwerze amerykańskim? O ile dobrze pamiętam, to taki istnieje? Ciągle spada liczba graczy i to widać nawet bez podania oficjalnych statystyk. Najpierw EU połączyli z RU podczas bitew, z 10v10 zmienili na 8v8, a teraz szukają graczy w Chinach. Gra ogólnie jest słabo rozreklamowana (kiedyś widziałem reklamę na jakiejś stronie innej gry, czy nadal się pojawiają, nie wiem, bo korzystam z adblocka), a jeśli już, to w negatywny sposób przez samych byłych graczy. Nadal mam nadzieję, że uda im się poradzić z tym wszystkim. Nie wiem tylko, czy oni tego chcą. Wszystkie ruchy wydają się przeciwieństwem ratowania gry. Ja na ich miejscu nie usuwałbym starej kuźni. To był przerażający błąd, i właściwie głównie od tamtego momentu wszystko się zaczęło. Jeśli gra jest dobra, nie trzeba zmuszać ludzi do płacenia, będą kupować farbki, stroje itd. ale wprowadzanie talizmanów, wiecznych mikstur, podków itd. powoduje odwrotny skutek. Zmniejszenie dochodów, odejście potencjalnych płatników. Nie wiem, jak można nie wiedzieć o takich podstawach. Czy może udawać, że się nie wie
|
Fri Jul 24, 2015 1:23 pm |
|
|
Xylar
|
Добро пожаловать в Россию!
|
Fri Jul 24, 2015 1:35 pm |
|
|
Karenira
Moderator
Joined: Mon Jun 03, 2013 11:44 pm Posts: 657 Location: Poland
|
Uważam że blednie interpretujecie nową mapę jako próbę zwojowania rynku chińskiego. Jak się dobrze przyjrzycie, poczytacie starsze wywiady, to od zawsze było wiadomo, ze ludzie w grze są stylizowany na daleki wschód - i było tak jeszcze na długo przed planami założenia chińskiego serwera. Po prostu taka stylistyki i mi osobiście bardzo się nowa mapa podoba. Powiedzcie że na tym obrazku nie widać inspiracji samurajami:
|
Fri Jul 24, 2015 2:42 pm |
|
|
Xylar
|
Stąd pewnie ta dziwna czapka dla inka:) Ale wioska przepełniona chatkami rodem ze starych filmów o kung-fu.. no nie wiem, każdy ma swoje upodobania:) W każdym razie - tego nie było. Anyways, rozmowa jest o czym innym:P
|
Fri Jul 24, 2015 2:49 pm |
|
|
QQRYQ
|
Eh, ale czy są jakieś wschodnie klimaty np. na cytadeli, bagiennej twierdzy, toksycznej zatoce? Ja takich nie dostrzegam. A przeklęty ołtarz przypomina mi bardziej gotycki kościół (nad wejściem chyba nawet jest rozeta) niż buddyjską świątynię. Jeśli nawet były jakieś drobne nawiązania, to na pewno nie domki ''ze starych filmów o kung-fu'' Może jak zwykle się czepiam...
|
Mon Jul 27, 2015 7:40 am |
|
|
Karenira
Moderator
|
Po prostu to jest pierwsza mapa dedykowana ludziom z gry.
|
Mon Jul 27, 2015 8:47 am |
|
|
Karenira
Moderator
|
Mamy oficjalne screeny nowego wdzianka dla inkwizytora: Poza tym pojawiło się kilka ciekawych informacji o strojach: Będą one dostępne jako nagrody w specjalnych turniejach - np. rasowym oraz do wylosowania w Kole Czterech Bóstw. Każdy strój składa się z 2 części - torsu i nakrycia głowy. W planach jest stworzenie dodatkowych slotów na talizmany oraz na banner. Ponadto przewija się coś o maskotkach (stosowane zamiennie z talizmanami?).
|
Wed Jul 29, 2015 9:14 am |
|
|